top of page
  • ziedemasiherpie

Opera mini 80 apk: a versão 80 do navegador Opera mini para Android com navegação rápida e segura



80 dienas apkart zemeslodei: kā ceļot pa pasauli ar Žila Verna




Vai jūs kādreiz Vai jūs kādreiz esat sapņojis par ceļošanu apkārt pasaulei? Ja jā, tad jūs noteikti esat dzirdējis par slaveno romānu "80 dienas apkart zemeslodei", ko rakstījis franču rakstnieks Žils Verns. Tas ir klasisks piedzīvojumu stāsts par britu džentlmeni vārdā Filēss Fogs, kurš uzliek likmi, ka viņš spēs apceļot pasauli 80 dienās ar savu franču kalpu Passepartout. Pa ceļam viņi saskaras ar daudzām grūtībām, briesmām un pārsteigumiem, kā arī ar skaistu indiešu princessi vārdā Aouda, kura pievienojas viņu ceļojumam.


Šajā rakstā mēs aplūkosim, kāds ir ceļojuma maršruts un transporta līdzekļi, ar kuriem Fogs un viņa pavadonis dodas apkārt zemeslodei, kādas ir ceļojuma grūtības un piedzīvojumi, kuri viņus sagaida dažādās valstī s un kontinentos, un kādi ir ceļojuma ieguvumi un mācības, ko viņi guvuši no šīs neaizmirstamās braucienas.




80 dienas apkart zemeslodei




Ceļojuma maršruts un transporta līdzekļi




Londrina - Sueca




Fogs un Passepartout atstāj Londonu vilcienā un iekāpj tvaikoņa uz Ēģipti. Viņi šķērso Vidusjūru un Sarkano jūru un ierodas Indijā.


Sueca - Bombaja




Viņi turpina savu ceļu ar tvaikoņa pa Indijas okeānu un DienvidĶīnas jūru. Viņi apstājas Honkongā, kur Passepartout tiek nolaupīts ķīniešu kulta.


Bombaja - Kalkuta




Viņi ceļo ar vilcienu pa Indiju, kur viņi izglābj Aoudu no rituālas upurēšanas. Viņa pievienojas viņiem kā trešais ceļotājs.


Kalkuta - Honkonga




Viņi iekāpj citā tvaikoņa un dodas uz Ķīnu. Viņi apmeklē Honkongas pilsētu, kur notiek lieliska lampa festivāls.


Honkonga - Jokohama




Viņi turpina savu braucienu ar tvaikoņa un sasniedz Japānu. Viņi atkal satiekas ar Passepartout, kurš ir izbēdzis no ķīniešu kulta. Viņi izbauda japāņu etiķeti un kultūru.


Jokohama - Sanfrancisko




Viņi šķērso Klusajam okeānam un ierodas Amerikas Savienotajās Valstīs. Viņi ceļo ar vilcienu pa Ameriku, saskaroties ar indiāņu uzbrukumiem un cirka ziloņu.


Sanfrancisko - Ņujorka




Viņi turpina savu vilciena braucienu pa ASV, apbrīnojot dabas skaistumu un pilsētu dzīvi. Viņi ierodas Ņujorkas pilsētā, kur viņi iekāpj pēdējā tvaikoņa un dodas uz Atlantijas okeānu.


Ņujorka - Londres




Viņi šķērso Atlantijas okeānu, bet saskaras ar aizkavēšanos sakarā ar vētru. Viņi arī tiek arestēti par bankas laupīšanu, bet tiek atbrīvoti, kad izrādās, ka īstais vainīgais ir aizturēts. Viņi steidzas uz Londonu, lai pabeigtu savu ceļojumu.


Ceļojuma grūtības un piedzīvojumi




Detektīvs Fikss un bankas laupīšana




Fogs ir vajāts ar detektīvu vārdā Fikss, kurš aizdomājas, ka viņš ir aplaupījis Anglijas banku. Fikss mēģina sabotēt Foga ceļojumu vairākas reizes, bet beigās viņš palīdz viņam atgriezties Anglijā.


Laika atšķirības un datuma maiņa




Fogs nepareizi aprēķina savas ierašanās Londonas datumu, jo viņš ceļo uz austrumiem un šķērso Starptautisko datuma līniju. Viņš domā, ka viņš ir zaudējis likmi, bet saprot, ka viņš ir ieguvis dienu un uzvar ar šauru starpību.


Kulūras atšķirības un vietējie ieradumi




Fogs un viņa biedri sastop dažādas kultūras un paražas savā ceļojumā, piemēram, indiešu rituālus, ķīniešu festivālus, japāņu etiķeti, amerikāņu politiku un britu likumus. Viņi pielāgojas dažādām situācijām un mācās no savām pieredzēm.


Ceļojuma ieguvumi un mācības




Foga un Aoudas mīlestība un laulība




Neblina iemīlas Aouda laikā viņu ceļojuma un piedāvā viņai beigās. Viņi precas Londonā ar Passepartout kā viņu liecinieku.


Passepartouta un Foga draudzība un uzticība




Passepartout pierāda sevi kā uzticamu un izdomas bagātu kalpu Foga, palīdzot viņam pārvarēt daudzus šķēršļus un briesmas. Viņš arī kļūst par draugu ar Foga un ciena viņa personību un lēmumus.


Ceļojuma kā dzīves skolas metafora




Os romanos attēlo ceļojumu kā veidu, kā uzzināt par sevi un pasauli, kā arī kā avotu piedzīvojumiem un sajūsmai. Tas arī rāda, kā cilvēks var sasniegt savus mērķus ar apņemšanos, drosmi un radošumu.


Nobeigumam varam teikt, ka "80 dienas apkart zemeslodei" ir ne tikai aizraujošs stāsts par ceļošanu pa pasauli, bet arī par cilvēcisko dabu, attiecībām un vērt ībām. Tas ir romāns, kas iedvesmo lasītājus sapņot un rīkoties, lai padarītu savu dzīvi par lielisku ceļojumu.


Ja jūs vēlaties uzzināt vairāk par šo romānu vai tā autoru, jūs varat apmeklēt šīs interneta vietnes:


  • [Žila Verna biogrāfija]



  • [80 dienas apkart zemeslodei pilna teksta versão]



  • [80 dienas apkart zemeslodei filmas adaptācijas]



Ceru, ka jums patika šis raksts un ka jūs esat ieguvuši jaunu skatījumu uz šo klasisko darbu. Paldies par lasīšanu un līdz nākamajam reiz!


Bieži uzdotie jautājumi




  • Kad un kur tika izdots romāns "80 dienas apkart zemeslodei"?



Romāns tika izdots 1873. gadā Francijā kā daļa no Žila Verna zinātniski fantastiskās sērijas "Pasakainie ceļojumi".


  • Kas ir galvenie varoņi romānā un kādas ir viņu rakstura īpašības?



Galvenie varoņi ir Filēss Fogs, britu džentlmenis, kurš ir precīzs, mierīgs un drosmīgs, Passepartout, franču kalps, kurš ir jautrs, uzticams un izdomas bagāts, Aouda, indiešu princese, kurai ir skaistums, gudriba un sirsnība , un Fikss, detektīvs, kurš ir viltīgs, cleanlaidīgs un lojāls.


  • Kas ir likmes pamatā Foga ceļojumam apkārt zemeslodei?



Fogs uzliek likmi ar savu kluba biedriem Londonas Reformu klubā, ka viņš spēs apceļot pasauli 80 dienās. Ja viņš to izdara, viņš iegūs 20 000 sterliņu mārciņas. Ja ne, viņš zaudēs visu savu mantu.


  • Kas ir Starptautiskā datuma līnija un kā tā ietekmē Foga ceļojumu?



Starptautiskā datuma līnija ir domēna līnija starp Klusajam okeānam, kas atdala vienu datumu no otra. Ceļojot uz austrumiem, jūs atņemat vienu dienu dienu no kalendāra. Ceļojot uz rietumiem, jūs pieskaitiet vienu dienu. Fogs ceļo uz austrumiem un šķērso Starptautisko datuma līniju Japānā. Tādējādi viņš iegūst vienu dienu savam ceļojumam un izpilda savu likmi.


  • Kas ir Žils Verns un kādi ir viņa citi slavenie darbi?



Žils Verns bija franču rakstnieks, kurš tiek uzskatīts par zinātniskās fantastikas žanra tēvu. Viņš rakstīja daudzus romānus par fantastiskiem ceļojumiem pa zemi, jūru, gaisu un kosmosu. Daži no viņa slavenajiem darbiem ir "Pasaules centrs", "20 000 jūdzes zem jūras", "Mēness apceļošana" un "Piedzī votājs kapteinis Nemo". 0517a86e26


0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page